Svi eto rade statistike, rezimee upravo na prošle godine pa sam evo s prvim danom 2010. godine odlučio i ja napraviti mali wrap-up svoje blogerske karijere.

Početak
Prvi post sam napisao 10.6.2007. godine i tema posta je bila osvrt na pročitanu knjigu Jacka Welcha “Winning”, a povod i čitanju i pisanju posta je njegovo gostovanje u Zagrebu. Slobodno mogu reči da je upravo taj poznati svjetski menadžer u neku ruku potakao pisanje ovog bloga . Hvala Jack 🙂
2007
2007. godine sam napisao svega 4 posta. Još uvijek se nisam vidio u ozbiljnijoj blogosferi. Blog sa selio sa domene na domenu. Malo je bio popratni blog na domeni tomislavbuza.com, malo samostalan, malo čak i ugašen. Možda pronađem negdje još i pokoji post iz onog doba pa ga retroaktivno ubacim.
2008
2008. godina je bila malo produktivnija. Napisao nam nešto više, čak 25 postova. Još uvijek mi bloganje nije predstavljalo onaj gušt izražavanja kao danas. Ali nisam odustajao.
2009
2009. godina je prva ozbiljnija godina mojeg bloganja. Od kolovoza sam krenuo ozbiljnije pisati što je nakon već par mjeseci urodilo popriličnom posjetom, komentarima. Napisao sam 134 posta, što se većinom odnosi na treće tromjesečje godine, dakle jesen, zima.
Neke sveukupne brojke bi bile; 163 posta, 308 komentara i 555 blokiranih spamova :). Najčitaniji post je Google Wave Preview, a u stopu ga slijedi (uskoro i prestiže) Prikupljanje fotografija za natječaj “Moj ured 2010.”
Google Analytics za 2009 godinu
13 402 jedinstvene posjete, 31 474 pregleda stranica, 2,35 stranica učitanih po posjeti, 54,15% bounce rate (trebam smanjiti obavezno), 2 minute i 41 sekunda prosječno vrijeme posjete, 65,36% novih posjeta. Dnevna posjećenost se kreće između 300 i 500 posjeta što ovisi koliko sam se angažirao tog dana te stopa rasta ne pada ispod 25%.
Najviše prometa je donio Google (33,13%), slijede direktne posjete (14,91%). Bug.hr je donio 10,77% posjeta, Blogeri.hr 5,06%, Monitor.hr 4,80%, pa slijedi Twitter, Croportal, Facebook, …
Twitter
Od ove godine počeo sam i tweetati, ubacio dosad 550 tweetova, sakupio 269 followera te popratio 393 prijatelja.
Kako sam krenuo te brojke će najmanje duplo porasti tokom 2010. godine. Također sam odlučio da ću od 2010. godine, blog otvoriti za gostujuće blogere koje ujedno ovime i pozivam na suradnju.

15 thoughts on “Wrap-up 2009. blogerske godine

  1. Dobri statsi, čestitam! Inače, bounce rate teško da ćeš smanjiti, uvijek ima zalutalih.
    Nego, sve najbolje u ovog godini, puno tweetanja, postova, a najviše sreće i zdravlja.

  2. Dobri statsi, čestitam! Inače, bounce rate teško da ćeš smanjiti, uvijek ima zalutalih.
    Nego, sve najbolje u ovog godini, puno tweetanja, postova, a najviše sreće i zdravlja.

  3. Oko bounce rate-a se ne treba zabrinjavati ako je posjećenost dobra s RSS izvora (ili neke druge vrste pretplate). Korisnik koji dođe preko RSS-a je ionako pročitao i prošli post pa gleda samo jedan page.

  4. Oko bounce rate-a se ne treba zabrinjavati ako je posjećenost dobra s RSS izvora (ili neke druge vrste pretplate). Korisnik koji dođe preko RSS-a je ionako pročitao i prošli post pa gleda samo jedan page.

  5. Čestitke na rezultatima i puno uspjeha (postova + čitatelja) u novoj 2010. Moram priznati ugodno iznenadiš svakim novim postom kojih je u posljednjih par mjeseci puno. Dosta si se aktivirao oko bloga u zadnje vrijeme 🙂

  6. Čestitke na rezultatima i puno uspjeha (postova + čitatelja) u novoj 2010. Moram priznati ugodno iznenadiš svakim novim postom kojih je u posljednjih par mjeseci puno. Dosta si se aktivirao oko bloga u zadnje vrijeme 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *