Blog

WeBook – besplatan servis pisanja i izdavanja knjige


Odlučio sam svoje postove kroz ove dvije/tri godine ovjekovječiti u nekoj inačici e-knjige, PDF knjige, a možda i tiskane knjige. Izdavanje takve, potonje, knjige je izuzetno skupo, a osim toga prosječni hrvatski bloger je anonimac i rijetko koji izdavač bi išao s njim u posao. S druge strane svakojaki selebritiji izdavaju knjige bez imalo muke. Pitam se kako.
WeBook servis je izvrsna kombinacija samostalnog izdavaštva i socijalnih medija. To znači da pisanje knjige sad može biti kolaborativan rad više autora, poznatih ili nepoznatih, nama kao nositelju projekta. Servis nudi online tekstualni editor za pisanje, a također smo u mogućnosti dodati slike sa servisa kao šro Flickr, Photobucket, Picasa, itd.
Što znači kolaborativan rad na knjizi? To znači da možemo birati tko će tokom pisanja naše knjige imati mogućnost pregledavanja/čitanja iste, a isto tako kao nositelj projekta možemo odabirati autore s kojima ćemo dijeliti projekt.
Tijekom cijele godine, WeBook daje mogućnost da pošaljemo knjige na evaluaciju, te ako im se svidi naše djelo, objaviti će knjigu. Tokom pisanja knjige, a pišemo poglavlje po poglavlje, možemo pozvati ljude, prijatelje koji će svojim komentarima, kritikama pomoći ili pak natuknuti smjernice.
Ono što čini ovaj servis jedinstvenim je mogućnost surađivanja sa različitim piscima, te mogućnost da budemo dio različitih skupina, odnosno projekata. Kako sam i naveo, pisci i čitatelji pregledavaju i ocjenjuju prijavljene knjige, a one s najvišim ocjenama će biti objavljene od strane WeBook izdavača.
Ima i nedostataka. Nemamo mogućnosti izdavanja same knjige, ukoliko to želite sami, izdavanje ovisi o ocjeni koju primite od strane recenzenta. Isto tako, nema mogućnost iznošenja u PDF, no, zato ima export u Word dokument.
Servis je besplatan.

Oznake:,

0 Comments on WeBook – besplatan servis pisanja i izdavanja knjige

    Odgovori

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *