1977—2000

Rodio sam se 1977. godine, bio sam (i još uvijek jesam) prosječno dijete kao i svi drugi.

Krenuo u osnovnu školu, položio zakletvu i postao pionir. Ohrabren plavom titovkom na glavi postao sam izviđač. Dobio Commodore 64, nakon godinu-dvije prodao Commodore 64 i kupio PC 286. Drugi dan odradio low level format hard diska od 80 megabajta.

Pubertet, problemi, srednja škola i slučajno kupio Bug broj 2. Nekoliko godina bio sam redoviti pretplatnik kad odjednom, iako platio pretplatu, Bug je prestao dolaziti na moju adresu. Tužan i frustriran jer nisam nikad dobio odgovor (ni ispriku, ni uplaćenu lovu) od svojih ondašnjih tech idola, nikad više nisam otvorio Bug, višegodišnju arhivu izdanja bacio. Želio sam postati geolog, a postao sam geotehničar. U međuvremenu počeo puštati bradu, a s frendom kroz šalu odlučili studirati, upisao faks, složio prvi PC.

Preko ljeta bacao koplje i disk za potpis iz tjelesnog da bi mogao upisat drugu godinu faksa. Podosta se alkoholizirao, pušio travu i nekim čudom postao apsolvent. Za đeparac pisao seminare kolegama, prepisivao diplomske studentima drugih fakulteta (recimo FOI). Kupio sam si prvi mobitel/ciglu, odigrao prvi Fallout.

2000—2010

Odustao od faksa i krenuo raditi web stranice, programirao u ASP-u, zaposlio se kao web dizajner.

Skakao padobranom, položio padobranski ispit, a samo da bi nakon 50ak skokova skužio da imam strah od visina.

Odustao od ASP i krenuo učiti PHP i MYSQL, skužio da više nemam strpljenja za programiranje, krenuo proučavati i koristiti CMS rješenja, napisao svoj prvi i zadnji (nikad, nigdje uporebljavan) potpuni sustav za upravljanje sadržajem. Skužio sam da to mogu, ali i skužio da mi se to nikako ne isplati.

Iigrao turnirski paintball, počeo raditi u Joomli, shvatio da mi ne sjeda i prebacio se na WordPress. Cura u međuvremenu postaje supruga, odselio od kuće, prestao pušiti, počeo fotografirati, zaposlio se u Monitoru.

Obrt za računalne djelatnosti Buzz je počeo pisati blogove, pokrenuo sam Webrecenzije.com, Mojedijete.com, odrađivao stranice za klijente.

Nastavio puštati bradu, skupljao nagrade za top 10 najboljih blogova.

Fotografija.hr, imao jedinu samostalnu izložbu fotografija. U kafiću. Dokazao da mogu, pospremio fotke i odlučio da to više neću raditi. Krenula je suradnja Buro247.hr, radio prvu verziju portala Journal.hr, bio dio ekipa koja je snimila kratkometražni grani filma. Kad smo uvidjeli kakvo sranje smo proizveli pokušali smo ga profurati kao eksperimentalni film. Doživjeli zasluženi fijasko.

Svjetska kriza, biznis polako vene (financije, lagani kolaps, nezadovoljni klijenti, stres). Dno. 

2010—2019

Uzeo se kredit za stan. Prodaju se Webrecenzije.com, prodaje se Mojedijete.com, angažiraju me kao stručnog suradnika za digitalnu fotografiju na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlić. Odlazim u solo vode, postajem obrtnik. Ispadalo je tragikomično, ali se preživjelo.

Restart, stres. Biznis iznajmljivanja apartmana.

Dijete, muško.

Motocikl, položio za voditelja brodice, prodao Gentleman.hr i otvorio Bradati Guru, obrt za digitalne djelatnosti.

2019—

Traje već neko vrijeme, stoga — 099 660 000 5.