Vremenska crta

1977 – 2000

Rodio sam se 1977. godine, bio sam (i još uvijek jesam) prosječno dijete kao i svi drugi.

Krenuo u osnovnu školu, položio zakletvu i postao pionir. Ohrabren plavom titovkom na glavi postao sam izviđač. Dobio Commodore 64, nakon godinu-dvije prodao Commodore 64 i kupio PC 286. Drugi dan odradio low level format hard diska od 80 megabajta.

Pubertet, problemi, srednja škola i slučajno kupio Bug broj 2. Nekoliko godina bio sam redoviti pretplatnik kad odjednom, iako platio pretplatu, Bug je prestao dolaziti na moju adresu. Tužan i frustriran jer nisam nikad dobio odgovor (ni ispriku, ni uplaćenu lovu) od svojih ondašnjih tech idola, nikad više nisam otvorio Bug, višegodišnju arhivu izdanja bacio. Želio sam postati geolog, a postao sam geotehničar. U međuvremenu počeo puštati bradu, a s frendom kroz šalu odlučili studirati, upisao faks, složio prvi PC.

Preko ljeta bacao koplje i disk za potpis iz tjelesnog da bi mogao upisat drugu godinu faksa. Podosta se alkoholizirao, pušio travu i nekim čudom postao apsolvent. Za đeparac pisao seminare kolegama, prepisivao diplomske studentima drugih fakulteta (recimo FOI). Kupio sam si prvi mobitel/ciglu, odigrao prvi Fallout.

2000 – 2010

Odustao od faksa i krenuo raditi web stranice, programirao u ASP-u, zaposlio se kao web dizajner.

Skakao padobranom, položio padobranski ispit, a samo da bi nakon 50ak skokova skužio da imam strah od visina.

Odustao od ASP i krenuo studirati PHP i MYSQL, skužio da više nemam strpljenja za programiranje, krenuo proučavati i koristiti CMS rješenja, napisao svoj prvi i zadnji (nikad, nigdje uporebljavan) potpuni sustav za upravljanje sadržajem. Skužio sam da to mogu, ali i skužio da mi se to nikako ne isplati.

Igrao turnirski paintball, počeo raditi u Joomli, shvatio da mi ne sjeda i prebacio se na WordPress. Cura u međuvremenu postaje supruga, odselio od kuće, prestao pušiti, počeo fotografirati, zaposlio se u Monitoru.

Obrt za računalne djelatnosti Buzz je počeo pisati blogove, pokrenuo sam Webrecenzije.com, Mojedijete.com, odrađivao stranice za klijente.

Nastavio puštati bradu, skupljao nagrade za top 10 najboljih blogova.

Fotografija.hr, imao jednu samostalnu izložbu fotografija i nekoliko zajedničkih. U kafiću. Dokazao da mogu, pospremio fotke i odlučio da to više neću raditi.

Krenula je suradnja Buro247.hr, radio prvu verziju portala Journal.hr, bio dio ekipa koja je snimila kratkometražni grani filma. Kad smo uvidjeli kakvo sranje smo producirali pokušali smo ga prodati kao eksperimentalni film. Fijasko. Kratka spot verzija istog je još uvijek ovdje.

Svjetska kriza, biznis polako kreće prema dolje. Doseže se dno.

2010 – 2019

Uzeo se kredit za stan. Prodaju se Webrecenzije.com, prodaje se Mojedijete.com. Angažiraju me kao stručnog suradnika za digitalnu fotografiju na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlić.

Odlazim u solo vode, postajem obrtnik. Ispadalo je tragikomično, ali se preživjelo.

Restart, stres.

Iznajmljuju se apartmani.

Dolazi dijete, muško.

Kupuje se motocikl, polažem za voditelja brodice, prodaje se Gentleman.hr i otvara Bradati Guru, obrt za digitalne djelatnosti.

2019 –

Traje već neko vrijeme…