Cijeli proizvodni proces nastanka Vaše web stranice se u kratkim crtama sastoji od sljedećeg:

Razgovor s klijentom, u ovom slučaju Vama. Uz neformalne teme bavimo se planiranjem stranice. Ja ću tu imati ponešto pitanja, Vi ćete imati ponešto pitanje, pokušat ćemo definirati sadržaja, izradit ćemo wireframe stranice. Uglavnom cilj mi je od Vas prikupiti što više potrebnih informacija, naravno vezanih uz stranicu. Razgovor je poželjno odraditi uz opuštajuću, casual atmosferu. Štogod popit, a ako treba štogod i pojest. Svejed sam i ne postoji hrana koju ću odbiti.

Ja se povlačim u svoj ambijent i bavim se izradom vizualnog rješenja stranice, odnosno predloška. Potproces se može napast na dva načina. Prvi je da odem na ThemeForest, Elegant themes ili slične, kupim odgovarajući predložak i presložim ga da u potpunosti zadovoljava potrebama Vaše stranice. Potrebna devijacija originalnog predloška može ići do samih granica prepoznatljivosti (naravno prosječnom oku dok meni sličnima to ne može promaknut). Drugi kut napada je da idemo od nule. Ja uzimam Photoshop, crtam i kasnije pretvaram to u predložak. Pretpostavljate da je ovo potonje skuplje i to za cijenu dizajna, čiji autor možda ni nisam ja, te izrada samog predloška, čiji autor sam ja). U potonjem budete 100% sigurni da ste vizualno jedinstveni, ako je to uopće danas još bitno.

Isporučujem Vam stranicu, po potrebi educiram osobu za rad s WordPressom i ispostavljam fakturu. Što se plaćanja tiče, uplate primam tijekom cijelog procesa izrade. Fakturu, na Vaš zahtjev mogu donijet i prije samog početka radova, dakle 100% prepaid. Fleksibilan sam te avansna uplata ne spušta ukupnu cijenu. Molim Vas lijepo po čemu bi Vaša web stranica, moj rad, moje vrijeme bilo manje vrijedno ako se plati unaprijed?

Proces, ako sve ide glatko te zahtjevi klijenta, odnosno Vas, to dozvoljavaju, može biti gotov u razdoblju od najmanje 2 (slovima dva), a najviše 4 (slovima četiri) tjedna. U tom razdoblju neću 8 sati na dan (ako to sam ne odlučim) štrikati samo Vaš web niti to očekujte, ako niste spremni platiti. Uglavnom stvar je to bilateralnog dogovora.

Naravno, da stranica može biti gotova i za tjedan dana, a ponekad i kraće, i to sve zahvaljujući mukotrpnih 20 godina sustavnog uništavanja očiju, kičme, prstiju, a ponekad i zdravog razuma. No budite to spremni i platiti.

Ostale usluge

Tijekom 20 godina rada u ovom dijelu privatnog sektora stekao sam mnogo prijatelja, pokojeg neprijatelja, suradnika, kolega, zadovoljnih klijenata, nezadovoljnih klijenata (tko ih nema taj laže ili je savršen).

Zahvaljujući upravo tom kružoku mogu odraditi dizajn svega (weba, plakata, proizvoda, …), odraditi copywriting, bilo kakav tekst, karikaturu, produkciju glazbe i videa, fotografiju. Uglavnom ima nas svih vrsta koje Bradati Guru može okupiti za Vaš projekt.

Znam recimo da možemo isproducirati kratkometražni dokumentarni film, između ostalog.

Na kraju krajeva, nekome je ovo surovo, nekome b2b, ali nije samo nebo, već Vaš budžet granica.