Blog

Twitter, LHC u Cernu, Predsjedničko sučeljavanje i pretakanje vina


Petak navečer je bio prilično zanimljivo doba dana za twitteraše. Naime od 18 sati u CERN-ovom podzemnom laboratoriju počeo je LHC test, drugim riječima (laika poput mene), velikim brzinama čestica koje postižu magnetnim poljima (?!) do 99% brzine svjetlosti te njihovim sudarima pokušavaju simulirati Veliki prasak (Veliki prasak je, laički rečeno, nastanak svemira).

Određeni dio znanstvenika je skeptičan i boji se da nusprodukt bude “Crna rupa”. Uglavnom, nuklearna i atomska fizika u koju bolje da ne ulazim jer ću se izgubiti na samom početku. Znam samo, jer mi supruga fizičar, da žele proizvesti neke čestice za koje im je dosad trebalo 26 godina da proizvedu njih 200 ili 20, te da se radi o jednom od najzahtjevnijih i kompleksnijih testiranja iz područje nuklearne i atomske fizike. Taj test košta oko 10 milijuna funti.
Za svaku pohvalu je što su aktualnu situaciju prenosili u živo putem Twittera, tako da smo svi mi bili dio toga. A ujedno i činjenica da su doslovno preko noći postali jedan od najpraćenijih trending tweetova. Koga zanima Twitter.com/CERN, odnosno twitteraši follow @CERN. Postovi vezani uz LHC i CERN #CERN i #LHC. Testovi traju i danas i možete ih u živo pratiti.
Evo nekoliko vezanih linkova

Paralelno s time vodilo se sučeljavanje Predsjedničkih kandidata na HTV1, koje je također bilo jako dobro popraćeno na Twitteru. Sve koje zanima mogu potražiti twittove #izbori.
Što vele o sučeljavanmju mediji

Danas pićim pretočiti vino u gorice, u pitoreskne međimurske brege, tako da se iz blogosfere mičem i klijetosferu.
Živjeli.

Oznake:, ,

0 Comments on Twitter, LHC u Cernu, Predsjedničko sučeljavanje i pretakanje vina

    Odgovori

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *