Blog

Tražite dostojnu tražilicu društvenih mreža?


Jučer je s javnom betom krenuo Bottlenose.com, servis koji je, kako se priča ‘za društvene mreže ono što je Google za web’. Radi se o pretraživaču društvenih mreža. U ovoj beta fazi Bottlenose pokriva pretraživanje Twittera, Facebooka i Google+.
– Pokušavamo biti tvrtka koja se bazira na ‘sada’. Pokušavano izgraditi sliku onoga što se događa sada, izjavio je Bottlenoseov CEO Nova Spivack.
Kako smo naveli, Bottlenose je tražilica društvenih mreža odnosno ‘streama’. Ono na što se tražilica bazira je konstantni update ‘streama’ sa najnovijim postovima, tweetovima…

Slično kao i Google, Bottlenose se prilikom ispisa rezultata pretraga vodi premisom da prvo prezentira najrelevantnije rezultate koji se događaju upravo za vrijeme korisničke pretrage – na taj je algoritam tvrtka uložila pune dvije godine istraživanja, jer on i bude okosnica ideje ‘real time’ tražilice.
Kako sve to izgleda?
Na prvi pogled krasno. Na drugi pogled krasno. Te kao rezime svega skupa, opet – krasno.

Uglavnom Bottlenose će vjerojatno postati alatka za one kojima je bitna informacija – što se događa sada, od ‘news junkya’, novinara pa do ‘common people’ koji jednostavno moraju imati informaciju istog trenutka kada se ona i događa.
Uglavnom, preporučamo.

Oznake:, , ,

0 Comments on Tražite dostojnu tražilicu društvenih mreža?

    Odgovori

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *