Blog

Tko bi odbio 60 milijuna dolara godišnje?Kad bi se naši gospodarstvenici imalo ugledali na posljednji slučaj transfera na relaciji Google – Yahoo stvari bi već jučer krenule na bolje.
Ponudu od 60 milijuna dolara, samo za prvu godinu, nije odbila ni Marissa Mayer. Iako je bila uposlenica broj 20 u Googlu njezina odluka da odlazi iz tvrtke i krene spašavati potonulog konkurenta Yahoo nije samo poslovni izazov.
Prve godine bi tako Mayer trebala pod jastuk nagurati 60 milijuna dolara. Doduše nije sve to novac samo od njezine plaće.

Pogledajmo malo financijsku situaciju

Osnovica plaće će joj biti 1 milijun dolara godišnje. To je njezin “minimalac” u Yahoo.
Mayer će također sudjelovati u takozvanom planu poticanja, odnosno izvršnom planu poticanja ili ti po naški dobiti će dodatak za zalaganje, a koji će iznositi od 200% do 400% godišnje plaće.
Nadalje, Mayer će dobiti oko 12 milijuna dolara godišnje u dionicama, taj poticaj će primati dvije i pol godine.
Još jedan iznos koji će zadesiti Mayer je 30 milijuna dolara, jednokratno, kao welcome bonus, što je samo poticaj da ostane pet godina u Yahoo.
Dakle fina svotica. Naravno to su podaci koji nisu 100% točni. Neki mediji govore da će prvih godinu dana “zaraditi” samo 40 milijuna dolara, dok se procjene drugih kreću i do 130 milijuna dolara.
Bilo kako bilo mi se držimo zlatne sredine.
Zanimljiva grafika koju je izradio Brian Dear na svom blog Brianstorms, a donosi predviđanja raznih medija o njezinoj zaradi.

Uglavnom Marissa Mayer već punom parom zarađuje svoju plaćicu, naime krenula je s radom 17 srpnja.
Za kraj donosimo posljednju rečenicu njezine Ponude/Predugovora, barem da vidimo kak to izgleda kad se Yahoo veseli tvom dolasku 🙂

We look forward to you joining Yahoo!. Please indicate your acceptance of this offer by signing where indicated below and returning an executed copy of this offer to me at your earliest convenience.

Oznake:, , , , ,

0 Comments on Tko bi odbio 60 milijuna dolara godišnje?

    Odgovori

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *