Blog

Stigla je nova stabilna inačica Google Chrome preglednika – savjetujemo ažuriranje[dropcap]Nakon [/dropcap]jučerašnjeg puštanja mobilne verzije preglednika Chrome, Google je danas izbacio i ažuriranu verziju svoje desktop uzdanice. Uglavnom novi Chrome donosi nekoliko bitnih značajki.
Polje za unos adrese, takozvani omnibox koje Chrome koristi, između ostalog i za pretragu, dobilo je novu opciju koja će prividno ubrzati rad sa preglednikom. Naime, osim instant search opcije, kod unošenja adrese u polje Chrome će već unaprijed pokrenuti generiranje/renderiranje stranice koju želimo otvoriti tako da će nas nakon lupanja entera dočekati već učitana stranica. Dakle, jedna zgodna metoda koje prividno ubrzava sami doživljaj aplikacije.
Po pitanju sigurnosti Chrome također ima novitete. Osim što je dosad krom štitio surfere od posjete malicioznim stranicama, nova inačica će provjeravati i preuzimanje datoteka, ponajviše ako se radi o .exe ili .msi datotekama koje slove kao najčešći prenosnici virusa. Ako pokušate skinuti neku sumnjivu mu datoteku, Chrome će vas obavijestiti da se radi o mogućem malicioznom softveru, nakon toga će provjeriti da li se ista nalazi na popisu malicioznog softvera, odnosno da li je lokacije s koje skidate datoteku sigurna odnosno whitelistana. Nakon toga Chrome će još provjeriti u Googleovu bazu za dodatnim informacijama o stranici s koje preuzimate datoteku. Također Chrome postaje pametniji tako da i samo prepakiravanje maliciozne datoteke neće više upaliti.
Više informacija pronađite na službenom Google Chrome blogu.

Oznake:, ,

0 Comments on Stigla je nova stabilna inačica Google Chrome preglednika – savjetujemo ažuriranje

    Odgovori

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *