U biti nije neka nova vijest, znamo već dosta dugo za dolazak, a neki su se možda i uključili u testiranja poput mene. Prije neki dan je izašla radna beta, a eto danas i službeni release. Stoga svi koji imate automatic update učinite to, traje 10ak sekundi, a ostatak preporučam download.
Kaj nam donosi novoga inačica 2.9?
Evo 4 bitna noviteta koje bi izdvojio:

  1. Globalni undo “trash”, što znači vraćanje sadržaja iz smeća. Ako smo slučajno obrisali post ili komentar sad ga možemo vratiti iz smeća. Time je eliminirana i dosadna rečenica “Are you sure?”.
  2. Ugrađeni je osnovni editor slika s kojim sad možemo izrezivati, rotirati, flipati i uređivati uploadane slike.
  3. Ažuriranje dodataka (pluginova) je jednostavnije, brže i sigurnije. Sada možemo označiti do deset dodataka te ih ažurirati jednim klikom. Uz to je ugrađena i provjera kompatibilnosti, te nam sustav, u slučaju nekompatibilnosti, sugerira najbolje rješenje.
  4. Jednostavnije postavljanje videa u blogpost ili stranicu. Dovoljno je samo kopirati URL videa i on se sam pretvara u video sadržaj. Oembed zasad podržava YouTube, Daily Motion, Blip.tv, Flickr, Hulu, Viddler, Qik, Revision3, Scribd, Google Video, Photobucket, PollDaddy i WordPress.tv (ostali će dolaziti s novim verzijama WP-a).

Cijelu listu dodataka pronađite na WordPress 2.9 stranici.

9 thoughts on “Stigao WordPress 2.9

  1. Vidim ažurirali su i editor, e sad nisam ziher jel sa to ja ručno dodao, il to već bilo al našao gumb “Kitchen sink” koji “podeblja” malo editor..
    No, još uvijek mi fale tablice u editoru…

  2. Vidim ažurirali su i editor, e sad nisam ziher jel sa to ja ručno dodao, il to već bilo al našao gumb “Kitchen sink” koji “podeblja” malo editor..
    No, još uvijek mi fale tablice u editoru…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *