Blog

Rukometno prvenstvo i Twitter followeri


Malo mi se zdravlje popravlja, temperatura ne prelazi 38, glavobolja samo 1/3 dana, antibiotici rade svoje pa sam našao nešto vremena i snage da ubacim post. Uglavnom gledam Dnevnik državne televizije i već sam poslovično miran na sva nekonstruktivna preseravanja vlade i opozicije. Bit ću vulgaran u slijedećoj rečenici: „Gospodo u Vladi i opoziciji boli nas kurac što je bilo prije dvije tri godine, tko je u čijem stanu, tko što nije završio, zanima nas kaj nas čeka i kud nas to vodite! Zar to još niste shvatili?“

Uglavnom, opet sam svjedok jednog od Murphyjevih zakona, a na meni se ovih dana primjenjuje u obliku toga što sam imao više posla u matičnom Monitoru nego dana kad nisam bio na bolovanju. Naime, počelo, odnosno traje, je Europsko prvenstvo u rukometu i sad su neki pokrovitelji i sponzori pomahnitali te, zamislite vi njih, traže nemoguće, traže da se portali prilagođavaju njihovim potrebama i slično. Ništa to nije loše, sve to oni plaćaju, ali da me baš to uhvati na bolovanju nisam očekivao. I zamislite što sam čuo od jednog poznanika u agenciji (nevezano uz Monitor i partnere), naime klijent koji je eto igrom prilika isti koji je i nas uposlio, ovih dana traži od te agencije da svakodnevno prate statistiku svih kampanja te da im dnevno predlažu kako poboljšati iste. „O bože moj, pa oni nisu normalni!“ riječi su čovjeka u agenciji koji je zadužen za njih. U Hrvatskoj postoji previše marketinških agencija, čak sam i ja imao primisli otvarati agenciju, imao sam sve, portal gdje bi plasirao banere, nalazio bi klijente i na kraju krajeva ne bih ulazio u sukob sa poslodavcem, naprotiv donosio bi posao. Ali mislim da bi to ipak bio promašaj. I uglavnom sad dođe jedan veći klijent i traži 100%-tni dnevni angažman čovjeka u agenciji, a ovi u agenciji se čude kako on to može? Pa eto mene na službenom bolovanju, gdje mi u doktorica rekla: „Nemoj raditi, odmaraj, nije da trebaš ležati, ali trebaš odmarati, nemoj biti za računalom pa makar u istoj sobi, stvar je da se odmaraš i da preboliš jer ćeš to vući mjesecima.“ E, i sad ja s tog bolovanja radim, nerviram se i ne bunim se. Apsolutno mi je normalno da klijent to traži i svaka bi agencija trebala osigurati čovjeka za 100%-tni angažman jednom ili više klijenata.
Jedna druga podtema koju sam uplanirao u ovom postu je twitter lista followera, odnosno kako sakupiti što više followera na računu. Pronalazio sam svakojake savjete, a najbolji, odnosno ne najbolji nego najjadniji, bi me koštao 70 dolara. Naime, neki naivac je odlučio napraviti nekoliko stranica PDF-a, jedan audio DVD, napravio je niche stranicu koja nas uvjerava da se iza svega kriju velike tajne koje je on puno platio i odlučio za male novce „podijeliti“ sa sretnicima koji su ga pronašli. Uglavnom radi se i klasičnoj prodaji magle gdje će stanoviti gospon možda pronaći 1000 naivaca i zaraditi 70 000 dolara. O čemu se radi? Glavna poanta „tajne“ je dnevno popratiti 200-300 twitteraša pritom gledajući one koji imaju omjer followera i followinga 1:1. Pritom će od 300 njih vjerojatno 50 ili 100 popratiti također i vas. To šljaka, to sam provjerio, ali kao prvo ne bih preporučao, a kao drugo ne bih nikad dao 70 dolara za to.
Kako i za sve ostalo, pa tako i za twitter followere, svemu treba određeno vrijeme, nije zdravo otvoriti twitter račun i sutra nabildati 500 followera, osim ako ste Bill Gates ili Ashton Kutcher.
Uglavnom stao bih ovdje jer ulazim u onih 1/3 razdoblja dana kad imam glavobolju.

Oznake:,

3 komentara

 1. Tweets that mention Rukometno prvenstvo i Twitter followeri | Tomislav Buza Blog -- Topsy.com
  28. siječnja 2010. Odgovori

  [...] This post was mentioned on Twitter by Josip Sokcevic, tomislav buza and tomislav buza, HDonWEB tviteRSS. HDonWEB tviteRSS said: Rukometno prvenstvo i Twitter followeri http://goo.gl/fb/Kmz6 via @hdonweb #buzz4web [...]

 2. Matej
  29. siječnja 2010. Odgovori

  Murphyjevih, bez crtice. Daj molim te pazi na to, bode me u oci ;D

 3. Matej
  29. siječnja 2010. Odgovori

  Murphyjevih, bez crtice. Daj molim te pazi na to, bode me u oci ;D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *