Blog

Raspada li se Yahoo pred očima nezainteresirane javnosti?


Marissa Mayer - nova je predsjednica Uprave Yahoo-a, a stigla je iz Googla

Marissa Mayer – nova je predsjednica Uprave Yahoo-a, a stigla je iz Googla


U godinu dana Yahoo je promijenio 3 predsjednika Uprave. Posljednja koja je stigla na tu poziciju je Marissa Mayer. Marissa je, a kako je izjavio Larry Page za Venturebeat, zaposlenica broj 20 koja je stigla u Google prije 13 godina.
Podsjetimo, prošle je godine uloga CEO Yahoo-a pripala Carol Bartz koja je za svog kratkog mandata donijela cijelu seriju loših poteza. Bartz je nedugo nakon dolaska završila na burzi (ne shvaćajte ovo bukvalno). Nakon nje je došao bivši predsjednik Paypala Scott Thompson, ali već je nakon mjesec dana dobio otkaz jer malo lagao u svom životopisu.
Yahoo je tjednima nakon toga intenzivno tražio predsjednika Uprave. Jason Killar, šef Hulua koji je ušao u uži izbor je odbio ponudu Yahoo-a te je time Yahoo privremeno stao na lopticu u očajnoj potrazi te zadržao dotadašnjeg v.d. predsjednika Uprave Rossa Levinsohna.
Bilo kako bilo Yahoo-u se prije nekoliko dana osmjehnula sreća kada je iz samog Googla stigao pozitivan odgovor Marisse Mayer koja će preuzeti to radno mjesto.
Marissa je prema časopisu Fortune 2010. godine svrstana među 50 najutjecajnijih žena na svijetu i osoba koja je velikim dijelom zaslužna za mnoge uspješnice u Googleu – poput Gmaila.
Što ovaj potez znači za Google, a što za Yahoo, pokazati će vrijeme. Da li se radi o tajnom pokušaju, odnosno tajnim pripremama terena za spajanje Googla i Yahoo-a teško jeu ovom trenutku uopće zamisliti, ali svakako nije nemoguće.
Google u Yahoo-u s Mayer na čelu dobiva pravog i dostojnog konkurenta.
Ili možda baš suprotno, Google ubacuje Mayer u Yahoo upravo s ciljem poslovnog preuzimanja.

Oznake:, , ,

1 Comment on Raspada li se Yahoo pred očima nezainteresirane javnosti?

  1. Dado
    18. srpnja 2012. Odgovori

    pa bar je ljepa!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *