Blog

Pinterest.com – vodite li i vi pinteresantan život na internetu?


Kad je Twitter napravio pravu revoluciju u mikro blogerskom svijetu polako smo imali u glavama, barem ja osobno, da doista nemamo prostora za otkrivanje novih servisa, novih digitalnih gadgeta te da je vrijeme da malo zavirimo u ropotarnicu interneta i uzmemo neki prastari servis redizajniramo, reprogramiramo i pustimo noviteta gladnoj internetskoj publici.

Kako je u “ono vrijeme” nastajanja, Twitter bio mnogima “peace of cake” servis i svaki malo ozbiljniji programer bi to mogao pokrenuti preko noći, a neki čak i jesu, tako je i danas Pinterest.com istim tim ljudima trn u oku poput – Pa to mogu i ja ili kako se ja nisam toga sjetio. To nije ništ novo, samo neka stara bookmark skripta s novim dizajnom i velikom bazom korisnika. A možda i nije.
Uglavnom Pinterest je spoj “društvenog označnika” (social bookmarka) s odličnim grafičkim prikazom sadržaja kojeg pinamo odnosno djelimo.
Dakle, korisnici bilježe, još moramo pričekati neki domaći naziv za ovo, ali vjerujem da ćemo se lagano pinati, sadržaj neke stranice pomoću Pin alata koji se aplicira na samu stranicu, u interesne grupe odnosno kategorije. Korisnici time stvaraju sasvim nova ogromna područja sadržaja iste tematike, čime potragu za nekom grupom sadržaja, konkretno, ideje za tetovaže.
Neki zanimljivi sadržaj, bio on tekst, slika, video na nekoj stranici označimo alatkom Pin te uz kratki opis spremimo u određenu grupu ili kategoriju. I tako do učini milijun korisnika diljem svijeta. Što dobivamo? Dobivamo milijun puta više ideja za ono što smo tražili. Sve se svodi na uštedu vremena, a vrijeme je novac. Dakle, jedna prava alatka za prebroditi ovu recesiju 🙂
Pinterest.com je nastao prije otprilike dvije godine, no zanimljivi je postao tek u posljednje vrijeme jer je nakon tog “inkubacijsko-razvojnog” vremena postao upravo ono što su milijuni korisnika tražili i čekali. Popunio je uspješno rupu na internetu koja je očito toliko silno nedostajala – kavlitetan i oku ugodan servis za zajedničko dijeljenje zanimljivog sadržaja..
Za aktiviranje Pinterest računa potrebno je zatražiti pozivnicu, nakon što dobijemo pozivnicu prijavimo se svojim Twitter ili Facebook računom i time postajemo dio nove brzo rastuće zajednice na internetu.

Oznake:

3 Comments on Pinterest.com – vodite li i vi pinteresantan život na internetu?

 1. Maja
  1. veljače 2012. Odgovori

  Kada sam ih otkrila bila sam oduševljena jednostavnošću ideje i radoznalo sam zavirivala što se sve bocka naokolo...moram priznati da sam se poprilično ohladila jer sam već mjesecima "na listi čekanja" da dobijem pozivnicu?!!? :(
  toliko dobri baš i niste...

 2. Codeforest
  2. veljače 2012. Odgovori

  Da, mene Pinterest oduševljava potencijalom i koliko su ustvari zanimljivo pinovi koji isplivaju na naslovnicu.
  Pozivnica putuje već 2 tjedna, koliko si ti čekao?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *