Blog

Microsoft u lovu na Safari korisnike


Dragi Safari korisnici, Google je obećao da vas neće pratiti, a ipak vas je pratio, zato dođite i umjesto Google tražilice koristite Bing, jer mi vas nećemo pratiti, propovijeda Microsoft na bing.com/privacy-protection. Štoviše postavite Bing kao početnu stranicu i započnite dan uz Bing, zaboravite na Google. Ništa međutim nisu napisali u kojoj mjeri i korisnike kojih browsera prati Bing?!?
Ako ne želite da vas prate zapamtite ili zapišite na papir svaku web adresu koja vas se sviđa i nemojte koristiti tražilice ili se prebacite na Altavistu, oni zaista nemaju razlog da vas prate, jer većina današnjih internauta bogme niti ne zna za njih.
Koju vi tražilicu koristite? Bing ili Google?
(via)

Oznake:, ,

11 komentara

 1. Kreso
  20. rujna 2012. Odgovori

  Odlična tražilica: http://duckduckgo.com/

 2. 3kolone
  20. rujna 2012. Odgovori

  Da vidjeli i isprobali, dobra ideja, ali Google je Google, samo je kod patka moram priznati to malo bolje uklopljeno, ljepše dizajnirano.

 3. Marko
  20. rujna 2012. Odgovori

  kaže kompanija koja je svojevremeno ugrađivala bekdor u svaki windows, što takođe ne zna većina današnjih internauta

 4. 3kolone
  21. rujna 2012. Odgovori

  da prljavi igraju prljavo, u biti ovaj cijeli članak je sarkastički nastrojen, jer u biti čim se spojiš online netko te "prati" na ovaj ili onaj način, pitanje je samo koliko korisnici sami ostavljaju podataka i tragova za sobom.

 5. Codeforest
  21. rujna 2012. Odgovori

  Ne kužim svu tu famu oko praćenja mojih aktivnosti online.
  Ja želim da me prate i Google i Bing. Samo tako mogu pogoditi moje interese i preference.
  Svi kukaju privatnost ovo, privatnost ono, a onda se Forskveraju na svakih 5 metara i postaju na FB i Twitter statuse svake 3 minute. + Instagram
  Recimo, ja sam zločesti pljačkaš, odaberem žrtvu i samo čekam kad se forskvera na ručku i posta sliku objeda na instagramu. Onda odem i opljačkam mu kuću. :)

 6. 3kolone
  21. rujna 2012. Odgovori

  Ma to je u biti samo propaganda tko će ga kome uvaliti i pritom pokušati pridobiti korisnike, a ovo što veliš, dobro zboriš, ljudi su sami krivi za eventualna sranja koja im se događaju na društvenim mrežama i slično jer fakat objavljuju sve i svašta, svakih 5 minuta.

 7. Time.com odabrao 50, a mi 8 najboljih webova za 2012. godinu – Buzz
  21. rujna 2012. Odgovori

  [...] Outlook.com – prava web adresa je puno duža stoga imate vikend zadatak upamtiti je i smisliti e-mail nick odgovarajuće dužine. Zašto Outlook, sad će odmah navaliti svi Gmailjupci, pa zato jer bolje izgleda što se rijetko događa u Microsofta, ali moramo priznati ovaj put nas je pridobio, jer kako kažu oni iz onog jednog O telekoma, jer je jednostavniji od jednostavnog, makar ga nismo još niti isprobali, čemu naime još jedna e-mail adresa? Google don’t be evil. [...]

 8. ed
  24. rujna 2012. Odgovori

  pa Altavista pretrazuje preko Yahoo-a. vidi se u adresnom baru.

  • 3kolone
   27. rujna 2012.

   Altavista je navedena tako ilustracije radi, Google generacija nema pojma da su nekad postojale i druge tražilice.

 9. bm
  24. rujna 2012. Odgovori

  Nije li Chrome Google-ov a Safari Apple-ov?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *