Blog

Kako učitati GPT particiju u 32bitnim XP Windowsima


Korisnik sam tri operativna sustava. Doma mi XP na starom laptopu koji je još uvijek jači od dosta novih mašina (Praise to Acer), PC kantu u uredu sam upogonio sa Linuxima, a srce i duša moje kreativnosti je iMac. Uglavnom, koristim 80gb vanjski USB ladičar koji mi je dosad bio u uredu, no prije mjesec dana sam ga ponio doma jer gore arhiviram fotografije. Problem je nastao kad sam ustanovio da se radi o GPT particiji, dakle Mac particiji koja je čitljiva na Macu, Linuxima, XP 64, Visti, W7 dakle, skoro svima osim običnim 32 bitnim windowsima XP.

Pretraga ja trajalo dosta dugo. Dolazio sam do savjeta da ga preformatiram u fat i ponovo snimim gore podatke, da pokrenem VirtualBox i neki Linux OS ili Vistu, da pokušam Partition Magicom reparticionirati disk ali time postoji mogućnost da izgubim podatke. Uglavnom izgubio sam svaku nadu do danas jer ništa od toga nije urodilo plodom.
Daljnja pretraga me dovela do MacDrive 8 aplikacije. Nekima vele da radi, nekima ne radi, ali svejedno sam odlučio skinuti trial i probati. Instalacija, restart u bum, disk se učitao. Jebenica! Mjesec dana se borim time i jednostavno su me svi oni negativni komentari i postovi odbili od MacDrivea, ali eto danas sam skužio da radi besprijekorno.
MacDrive je komercijalan, cijena mu je nekih 50ak dolara, što i nije puno. Da bi se uvjerili da radi na raspolaganju vam je trialica od 6 dana.

Oznake:,

1 Comment on Kako učitati GPT particiju u 32bitnim XP Windowsima

  1. Tweets that mention Kako učitati GPT particiju u 32bitnim XP Windowsima | Tomislav Buza Blog -- Topsy.com
    1. veljače 2010. Odgovori

    [...] This post was mentioned on Twitter by tomislav buza and tomislav buza, HDonWEB tviteRSS. HDonWEB tviteRSS said: Kako učitati GPT particiju u 32bitnim XP Windowsima http://goo.gl/fb/XLLu via @hdonweb #buzz4web [...]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *