NHF ekipi Croportala i sličnima, ali ponajviše njima jer je ovaj post nastao baš zbog njihovog servisa Croportal.net. Naslov posta govori sve, ideja je pronaći vijest, odnosno teaser vijesti koji se nalazi na njihovoj stranici među svim onim silnim reklamama, adsensima o tko zna čemu sve ne. Iz ovog screenshoota je jasno da je 80% portala preorijentirano samoj zaradi, a svega onih 20% na informaciju i vijest.croportalDakle, vidljivo je da je kod njih igra malo obrnuta, umjesto da privlače ljude sa sadržajem, oni ih odbijaju silnim reklamama. Naravno, zarada na takvim reklamama je vrlo vjerojatno sve manja i manja, a činjenica je da si jedan Croportal koji je očito zamišljen kao koncept međuservisa između krajnjeg korisnika i pružatelja informacija to ne smije dopustiti. Dugoročno, prepisuje si smrtnu kaznu. Nije ni prvi ni zadnji. Dakle, savjet ekipi, smanjite malo te silne adsense, Hebranga (otkako je počela kampanja kod njih viđam samo HDZ-ovog kandidata, zašto?), reklamne banner i posvetite se više informaciji, jer praktički ostala vam je samo naslovnica. I moram primijetiti da na mojim sajtovima Croportal donosi sve manji broj posjetitelja, a sadržaja imam sve više.

18 thoughts on “Igra se zove: Pronađi vijest

 1. Slažem se sa svime napisanim. Uredu je imati reklame, ali Croportal ima reklama u tolikoj mjeri da se sadržaj doslovce izgubi. Time krše osnovna pravila usability-a. Croportal ima (ili bolje rečeno imao je) ogroman potencijal, ali idu na zaradu jednom primitivnom metodom gdje posjetiteljima guraju reklame na nos. U početku mi je to djelovalo kao hrvatski Digg servis, ali sve se više udaljavaju od nekakvog početnog koncepta. Najkraća rečenica iz posta mi se najviše sviđa – “Dugoročno, prepisuje si smrtnu kaznu”.

 2. Slažem se sa svime napisanim. Uredu je imati reklame, ali Croportal ima reklama u tolikoj mjeri da se sadržaj doslovce izgubi. Time krše osnovna pravila usability-a. Croportal ima (ili bolje rečeno imao je) ogroman potencijal, ali idu na zaradu jednom primitivnom metodom gdje posjetiteljima guraju reklame na nos. U početku mi je to djelovalo kao hrvatski Digg servis, ali sve se više udaljavaju od nekakvog početnog koncepta. Najkraća rečenica iz posta mi se najviše sviđa – “Dugoročno, prepisuje si smrtnu kaznu”.

 3. Ovo je užasno šta su uradili. Ne znam da li je bio problem u maloj profitabilnosti od projekta, ali ovo je osuđeno na smrt. Osobno, tijekom poslednjih 14-dana nisam posjetio croportal svega 2 puta. Prije toga, znao sam biti i po nekoliko puta dnevno :))
  Rule on…and you got the final shot!

 4. Ovo je užasno šta su uradili. Ne znam da li je bio problem u maloj profitabilnosti od projekta, ali ovo je osuđeno na smrt. Osobno, tijekom poslednjih 14-dana nisam posjetio croportal svega 2 puta. Prije toga, znao sam biti i po nekoliko puta dnevno :))
  Rule on…and you got the final shot!

 5. Prvi dojam baš i daju da im je u interesu samo brza zarada. Bolje danas 1000 kuna nego slijedećih 2 mjeseca svaki dan po 50 kuna. Najgore pak je kad i kliknemo na vijest koja nas vodi na dnevnohr koji pak je još gori. Gdje je onda vijest? Informacija? Ovo mi izgleda kao perverzna inačica konzumerizma.

 6. Prvi dojam baš i daju da im je u interesu samo brza zarada. Bolje danas 1000 kuna nego slijedećih 2 mjeseca svaki dan po 50 kuna. Najgore pak je kad i kliknemo na vijest koja nas vodi na dnevnohr koji pak je još gori. Gdje je onda vijest? Informacija? Ovo mi izgleda kao perverzna inačica konzumerizma.

 7. Nadam se samo da ovo neće proći kako su zamislili. Moja osobna preporuka: Vratite CroPortal kakav je bio, ili ga gasite. A za dnevnohr neću ništa reći, čekam tomislava da štagod napiše 🙂 pa ću onda komentarisati… pozz

 8. Nadam se samo da ovo neće proći kako su zamislili. Moja osobna preporuka: Vratite CroPortal kakav je bio, ili ga gasite. A za dnevnohr neću ništa reći, čekam tomislava da štagod napiše 🙂 pa ću onda komentarisati… pozz

 9. istina croportal je u posljednje vrijeme zakrčen reklamama, stranica sve sporija i istina donosi sve manju i manju posjetu …

 10. istina croportal je u posljednje vrijeme zakrčen reklamama, stranica sve sporija i istina donosi sve manju i manju posjetu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *