Google Quick Scroll je dodatak za Chrome koji nam pomaže u pronalaženju traženog pojma na stranici na koju nas uputi Google u svojim rezultatima traženja. Komplicirano? Ne, ja sam malo zakomplicirao rečenicu. Napomena, potrebno je imati instaliranu Chrome 4.xx beta inačicu koja omogućava instaliranje dodataka.
Google Quick Scroll možete instalirati sa ovog linka. Ako nemate Chrome 4 beta inačicu instalacija vam neće biti moguća.
Quick Scroll je u biti jednostavna, a izuzetno praktična alatka koja je meni osobno zatrebala nebrojeno puta. Najjednostavnije ću objasniti slijedećim primjerom.
Recimo da tražim pojam “smisla za marketing i slobodnu prodaju“. Ubacim u Google i on mi naravno nudi jedan moj post u kojem se nalazi konkretan pojam.
search_pojam
Klikom na link vodi me do mog posta te me smješta na vrh stranice. No, mene zanima gdje je na toj stranici konkretni traženi pojam. U donjem desnom kutu pojavljuje se prozorčić sa konkretnim traženim pojmom.
pocetna_stranica
Klikom na tekst s pojmom u prozoru dolazim do točno tog dijela stranice u kojem se spominje ono što tražim. Zar to nije krasno? 🙂
skok_stranica
Inače Google nas skoro svakodnevno iznenađuje takvim sitnicama koje život znače. Ja ću koliko toliko probati one meni bitnije popratiti na ovom blogu u kategoriji Google.
Sretno!

6 thoughts on “Google Quick Scroll dodatak za Chrome

  1. Chrome ima problema sa sedmicom? Nisam znao. Kod mene je situacija da mi još uvijek beta na Macu neke stranice malo razbaca, čak ih i IE prikazuje ok, a zbog testiranja nekih novotarija i dodataka sam na xp mašinu stavil 4 beta inačicu koja se isto malo čudno ponaša.

  2. Chrome ima problema sa sedmicom? Nisam znao. Kod mene je situacija da mi još uvijek beta na Macu neke stranice malo razbaca, čak ih i IE prikazuje ok, a zbog testiranja nekih novotarija i dodataka sam na xp mašinu stavil 4 beta inačicu koja se isto malo čudno ponaša.

  3. situacija je sljedeća….na poslu koristim win7 poslednji beta release…i chrome ima problema… kod kuće imam win7 ultimate – chrome je radio super do skora, kada sam uradio update i instalaciju update-ova… od tada… skoro pa svaka 2-3 minuta padne tako da sam chrome zamjenio sa operom, koja do sada radi fantastično 🙂

  4. situacija je sljedeća….na poslu koristim win7 poslednji beta release…i chrome ima problema… kod kuće imam win7 ultimate – chrome je radio super do skora, kada sam uradio update i instalaciju update-ova… od tada… skoro pa svaka 2-3 minuta padne tako da sam chrome zamjenio sa operom, koja do sada radi fantastično 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *