Blog

Google prestaje sa podrškom za Internet Explorer 6.0 i sve starije preglednike


Od danas bi svi Google Apps administratori trebali dobiti službeni email od Google Apps team u kojem vam se javljaju s jednom, po nekima, kontroverznom odlukom, a po drugim odlukom koja je bazirana na poslovnim potezima Googlea. Naime, kako i najavljuje, Google će tokom 2010. godine prestati sa podrškom za preglednike Internet Explorer 6, ali i starije, ako kojim slučajem netko i to ima. Razlog tome, kojeg u Google-u navode, je implementacija novih i sofisticiranih značajki i mogućnosti aplikacija te njihovo daljnje razvijanje, a koje je vezano u nove tehnologije koje preglednik treba podržavati.

Internet Explorer 6 je mnogima trn u oku, ponajviše web majstorima koji su prilikom izrade stranica u velikoj većini slučajeva trebali stranicu dodatno optimizirati za ispravno prikazivanje na tom pregledniku.
Neke od novih značajki u Google Appsima, a koje treba podržavati svaki preglednik, su HTML5 standard te brže izvođenje JavaScript koda. Osim podrške za IE6 Google također prekida podršku za sve starije preglednike za koje ni sam proizvođač više nema podršku.
Prestanak podrške prema starim preglednicima kreće od 1. ožujka 2010. godine i to sa Google Docs paketima i Google Sites editorom. Nakon prvog ožujka izvršavanje funkcija na starim preglednicima će biti dugotrajnije te će se javljati i određene greške prilikom izvođenja. Kasnije tokom 2010. godine u planu je i potpuni prekid podrške za Google Mail, odnosno Gmail te Google Calendar.
Google Apps će i dalje imati potpunu podršku za Explorer 7 i novije, Firefox 3 i novije, Google Chrome 4.0 i novije te Safari 3.0 i novije.

Svi su i svi će biti na vrijeme obaviješteni

Od ovog tjedna će svi korisnici Google Apps, a koji su također korisnici starijih preglednika za koje više neće biti podrške, vidjeti poruke u kojima će se aludirati da naprave nadogradnju na novije inačice preglednika kako bi i dalje nesmetano mogli koristiti aplikacije. Osim toga Google Apps Team će nešto prije 1. ožujka obavijestiti sve Google Apps administratore o potrebnim promjenama za njihove klijente, odnosno korisnike.

Oznake:, , , ,

5 Comments on Google prestaje sa podrškom za Internet Explorer 6.0 i sve starije preglednike

 1. Hrvoje Mihajlic
  2. veljače 2010. Odgovori

  baš sam dobio mail od appsa jutros...
  bilo je i vrijeme :D

 2. Hrvoje Mihajlic
  2. veljače 2010. Odgovori

  baš sam dobio mail od appsa jutros...
  bilo je i vrijeme :D

 3. 3kolone
  3. veljače 2010. Odgovori

  Već je bilo i vrijeme makar podrška za IE 6 nije tako loša stvar i zapravo zabluda.

 4. 3kolone
  3. veljače 2010. Odgovori

  Već je bilo i vrijeme makar podrška za IE 6 nije tako loša stvar i zapravo zabluda.

 5. Tweets that mention Google prestaje sa podrškom za Internet Explorer 6.0 i sve starije preglednike | Tomislav Buza Blog -- Topsy.com
  7. veljače 2010. Odgovori

  [...] This post was mentioned on Twitter by Blogeri.hr, tomislav buza, tomislav buza, Frano Šašvari, HDonWEB tviteRSS and others. HDonWEB tviteRSS said: Google prestaje sa podrškom za Internet Explorer 6.0 i sve starije preglednike http://goo.gl/fb/qVxq via @hdonweb [...]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *