Nakon nedjelje spali smo na dva kandidata za predsjednika. Jedan od njih će samo raditi i raditi i raditi i nekako mi izgleda kao netko ko bi mogao umjesto bloga podijeliti lopate u ruke. S druge strane, drugi kandidat je ipak malo informiraniji i “podobniji” nama blogerima i korisnicima interneta, bez obzira što je tih, povučen i, neki vele, bez karizme.
Osobno budem se opredijelio, kao i svi koji će izaći na izbore. Meni je nekako ovaj Ivo puno bolji od Milana. Ivo ima onaj osoban pristup, profinjeniji, obrazovanije djeluje. No, to je moje mišljenje, moj stav i nadam se da neće sad Milanovi obožavatelji prestati čitati moje postove 🙂
I tako je Ivo, Josipović Ivo, snimio jedan spot samo za mene :), a i za tebe. Uglavnom ja kao korisnik interneta, čovjek koji radi i živi od interneta svakako ću se opredijeliti za predsjednika koji će i nas, više od milijun korisnika interneta, shvatiti ozbiljno te putem svoje kampanje komunicirati i s nama. Drago mi je što je shvatio da je internet vrlo moćan medij, bez obzira što živimo u Hrvatskoj i da kampanje usmjere na njega mogu polučiti i boljim rezultatima od onih na plakatima, tv reklamama i telefonskim pozivima (ovo ne mogu smisliti; Ovdje Milan Bandić, hoćete li izaći na izbore?)

Osim toga Ivo Josipović, njegov stožer, je u ovoj kampanji bloger, vrti se na WordPressu i stavio je sadržaj u Creative Commons licencu. Meni dosta!
Evo jedan vic što ga dobio mailom, a govori o težnji Hrvata u Europu. Sretna 2010. godina, što više postova, komentara i linkova.

Umrli Srbin i Hrvat, te dođu kod Sv. Petra.
– Odakle ste vi momci? – pita ih on.
– Srbija.
– Hrvatska.
– Auuuuuu… Ma ne morate ništa više reći, vi ste nevjernici, grešnici… Idete u pakao obojica. Samo, Balkan je malo nedefinirano područje pa imate izbor, hoćete li u zapadnoeuropski ili istočnoeuropski pakao? – reče Sv. Petar.
– Kakva je razlika? – pitaju oni.
– Pa u zapadnoeuropskom ujutru pojedeš žličicu govana, i poslije si slobodan, a u istočnoeuropskom isto to samo što pojedeš kantu govana.
– Ja sam uvijek bio zapadno orijentiran, ja ću u zapadni – kaže Hrvat.
– Ma, ja neću na taj Zapad, majke im ga spalim; daj Istok – kaže Srbin.
I odu oni tako, i sretnu se poslije godinu dana.
– Pa, kako je? – pita Srbin.
– Ma nije loše, onako, ujutro pojedeš ono… Jedva se guta, nije lijepo… Al’ šta ćeš, to ti je što ti je. Ma, dan i nekako, al’ kad pomislim šta me ujutro čeka… A kod tebe? – kaže Hrvat.
– Ma, šta da ti pričam, istočna Evropa k’o istočna Evropa. Nekad nema govana, nekad kasni kamion, nekad nema kanti, nekad štrajkuju ovi što dovoze… Nisam ih dosad ni probao.

6 thoughts on “Gdje je nestao … Tomislav?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *