Blog

Extension kartica za Google Wave


Kako donosi službeni Google Wave blog, u Google Wave je dodana nova kartica Extensions iza koje se kriju dodaci, ekstenzije vezane uz funkcionalnost te mnoštvo toga. Iza linka Extensions se u principu nalazi set Wave kanala sa instalacijskim procedurama, a način na koji se oni instaliraju, pokreću ili koriste nalazi se u prvom valu pod nazivom „Read me first“.

Uglavnom, instaliranje dodataka je vrlo jednostavno, a što mnogi korisnici već i znaju. Sve što je potrebno je pronaći Wave sa dodatkom koji nas zanima, kliknuti na gumb Install i dodatak je spreman za korištenje. Samo pokretanje, odnosno dodavanje dodatka u Wave je omogućeno putem ikone koja se nalazi na edit panelu iznad tijela vala. Micanje dodatka se radi iz kartice Settings i klikom na Uninstall. Dodatak možemo dodavati i micati neograničeni broj puta.
Uglavnom, Wave koji je još uvijek u beta inačici iz dana u dana dobiva svoja poboljšanja, proširenja i nove korisnike, a sama funkcionalnost je dovedena do svakodnevne upotrebe. Ono za što ja osobno koristim Wave je kolaboracija uredništva našeg portala. Gdje koristimo Mind map kako bi si organizirao rad uredništva na portalu. Valove također koristimo za razvijanje nekih novih ideja, projekata, dakle kao neki brainstorming. Wave svakako dolazi do nivoa kada već prelazi, kao i gmail, u svakodnevnu primjenu.
Wave on…

Oznake:,

0 Comments on Extension kartica za Google Wave

    Odgovori

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *