Blog

Chrome OS Google Tablet – radi li Google grešku sa (pre)ranim izlaskom na tržište?


Još ljetos su internetom kružile glasile o izlasku Google tableta koji bi trebao ozbiljno pomrsiti “monopolističke” planove Appleovom iPadu. No, bilo kako bilo, Google će izgleda (opet) napraviti jednu veliku grešku, a to je da će izbaciti svog iPad rivala već ove godine.

Greška je u tome što će Google Tablet punog naziva Chrome OS Google Tablet ili “gPad” ili “GooglePad”, ili kako ga već budemo zvali, dolaziti s instaliranom posljednjom Google Chrome OS inačicom operativnog sustava, a dok sami Google OS još uvijek nije spreman, odnos još nije ni blizu RC proizvoda. Google OS će biti postavljen kao beta inačica na uređaj. Time će time vlasnici prvih uređaja postati nesuđeni beta testeri operativnog sustava.
Realno gledajući, kasnija prodaja uređaja s ovim sustavom vrlo će teško doživjeti neke zavidne uspjehe jer će većina potencijalnih kupaca tableta ovaj uređaj ocijeniti prema njegovom prvom pojavljivanju na tržištu, a koje neće biti obasipano hvalospjevima.
Činjenica je da je taj potez, a govorimo o preranom izlasku nedovršenog operativnog sustava na tržište, hrabar i hvale vrijedan kad bi se radilo o besplatnoj ili Opensource inačici, ali za komercijalnu varijantu Google bi si ovime mogao zakupiti jednosmjernu kartu prema neuspjehu.
Postavlja se pitanje, koja će, meni ne baš voljena, osoba biti presretna u tom trenutku kad shvati da mu je jedan ozbiljan rival napravio ovakvu kardinalnu pogrešku, dok njegov iPad ide prema verziji 2.0.
Google radi dobre stvari, dobre alate, zbog toga i je prisutan na svakom računalu, ali ipak sam mišljenja da su u nekim sferama brzopleti i nestrpljivi što bi ih moglo koštati da u budućnosti izgube veliki dio kolača nezasitnog “tablet” tržišta.

Oznake:, , ,

1 Comment on Chrome OS Google Tablet – radi li Google grešku sa (pre)ranim izlaskom na tržište?

  1. Asdfgh
    5. siječnja 2011. Odgovori

    konju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *