Blog

Budite digitalno ironični za samo $1,99 (SarcMark)


Bez nekog isticanja “pripadnosti”, ovo je ipak nezavisan i neprofitan osobni blog, ali Monitor.hr stvarno iznese ponekad zanimljive vijesti, drago mi što redakcija (koje u posljednje vrijeme obožavam jer zna ponekad prenjeti i moj blog post) nije podlegla globalnom žutilu koje je više nego vidljivo na ostalim portalima. Zašto se onaj Red Carpet na domaćoj komercijalnoj teve postaji ne zove Yellow Carpet? (retoričko pitanje, znam odgovor).
Dakle, tema posta je IRONIČNIK (SARCMARK). Novi interpunkcijski znak. Znao sam da je kombinaciji ?! (mada je ista više prezentirala konfuziju umjesto ironije) odzvonilo te da je njihova slava prolazna. Što je najgore, zamijenio ih je komercijalni znak, volio bih ga lupit i pokazati ovdje, ali ni u ludilu ne dam $1,99 za interpunkcijski znak! Ponos i principi! Radije ću si ga sam uprogramirati. Naći ću način.
Uglavnom radi se, kako oni pričaju, o okrenutoj nedovršnoj šestici, nešto slično znaku @, samo umjesto a ide . (točka). Ajme, sad se sjetih da sam neki dan čuo kako su na jednom seminaru o osnovama interneta učili da je znak @ (monkey, at) preveden kao “uokvireni majmun”. Dosta mi je što su mnogi prihvatili pojam “majmun” i onda slušam recitale mailova: “Darko maric dva majmun te crtica kom tocka ha er”. Darko Marić je izmišljena osoba u ovoj priči.
Ovaj potencijalni planetarno popularni SarcMark bi također mogao dobiti svog životinjskom pandana, mada ne vidim trenutno neku životinju koja bi me asocirala na točku u nedovršenoj spirali ili okrenutu nedovršenu šesticu, pa bi možda osobno, za početak, odabrao riječ “idiot” što je u ljudskoj kulturi komunikacije vrlo slično “majmunu”.
Evo jedan poprilično “dumb” video koji će vam, nadam se, približiti smisao ovog znaka.

Oznake:,

1 Comment on Budite digitalno ironični za samo $1,99 (SarcMark)

  1. Tweets that mention Budite digitalno ironični za samo $1,99 (SarcMark) | Tomislav Buza Blog -- Topsy.com
    18. siječnja 2010. Odgovori

    [...] This post was mentioned on Twitter by tomislav buza, tomislav buza. tomislav buza said: Budite digitalno ironični za samo $1,99 (SarcMark) http://is.gd/6uOvT [...]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *