Blog

Blogerski pozdrav iz WC-a


Ovaj post je nastao na WC-u. Uglavnom počela me hvatati neka crijevna viroza pa sam danas malo češći gost te blažene prostorije. A tko zna možda mi je ovih par uvodnih vijesti Dnevnika NoveTV jednostavno insceniralo crijevni kaos i organizam je odlučio na svojstven način komentirati aktualnu gospodarsko-političku situaciju, komentar mog tijela je jednostavan i direktan: “Serem ti se ja na sve to”. Harač ostaje. Novi ministar gospodarstva je promijenio ploću i pleše kako gazda Šuker svira. Još na to stopa korupcije u Hrvatskoj s obzirom na prošlu godinu je porasla. Komentar iz glave je malo drugačiji od onog iz guzice, a glasi (djeco ne čitati dalje): “A u pičku materinu!”
Najgove kaj se desivo još pvije dnevnika je nekoviko tekom vekvama za bvzi intevnet i nove tevefonkse usluge. Dakve, dovazi ono doba godine kad bi tvebali biti skvomni, a kako su mnogi hvvati vjevnici, movabi bi živjeti po načelima biblije, a ne zaduženog konzumevskog dvuštva.
Povratak temi posta
Davnih godina, još sam polazio u srednju školu, prvi ili drugi razred, čekao sam vlak poslije nastave te browsao obližnji kiosk. Na kiosku sam naišao na drugi broj Buga. Kupio ga. Došao doma, ispunio listić i pretplatio se. Bio sam pretplatnik nekoliko godina. No, nakon toga se desilo da mi je u pola godine Bug prestao dolaziti, slao sam mailove, zvao telefonom, ali jednostavno ekipa je odlučila iz nekog razloga ne mi više slati Bug. Ekipo Buga, dužni ste mi 6 brojeva! 🙂
Uglavnom, u prvoj ili drugoj ili možda čak trećoj sezoni izlaženja za Bug je počeo pisati John. C. Dvorak. Nakon što su mi prestali slati kupovao sam ga na kiosku i to većinom zbog Dvorakovih tekstova. Jedan me se dojmio i urezao u sjećanje, a govorio je o njegovom stanu koji je kompletno umrežen, pristup internetu u svakoj prostoriji. U toj kolumni Dvorak je malo prošetao u budućnost pa je digitalizirao i ostale kućanske aparate. Ta kolumna mi je bila u neku ruku znanstveno fantastično štivo, a u drugu ruku mi je budila leptiriće u trbuhu (nimalo slične ovim sada) jer sam onda tek nedavno kupio 14.400 kbps modem, bio san ponosni vlasnik e-maila na domeni @earthlink.net i @hotmail.com. A frend mi je obećao za vikend dofurati novi XP OS. Ludilooo!
Evo me danas. Metronet u cijeloj kući. Obični wireless router i wlan kartica na laptopu. Trenutno sam si zahvalan što sam supruzi prošle godine kupio Acer Aspire One, jer bi 15,4″ laptop malo teže strpao u krilo na WC školjki. Dolje se perucka veš u inteligentnoj perilici rublja koja si sama izračunava koliko vode treba, kakav je veš te da li je dnevnik na TV-u pa ukućanima treba mira. Bude centrifugiranje kasnije. Ne znam samo di su smjestili USB. Kad smo kod USB-a, pa jebamu pas, USB je kratica za Universal Serial Bus, odnosno, jedan univerzalni kabel, a zašto ih onda ima toliko različitih? Umjesto jednog, moram imati jedan za Nikon D80, kojeg ne mogu upotrijebiti dragoj na njezinom Olympusu. Moj Blackberry ima svoj USB, njezin Sony Ericsson svoj. Toliko o USB-u.
Jedan moj frend, suradnik i bivši šef se bavi između ostalog i audio vizualnim komunikacijama. Zadnje što sam vidio kod njega u Showroomu je plazma veća od zida moje sobe i nekakva mala kutijica ispod nje sa milijardu svjetlećih ledica. Taj malo vrag je router za kućnu mrežu na koju se spajaju i TV i računala sa svojim routerom i pojačalo i DVD i maxadsl (k vuagu, opet oni) i manje više sve te luksuzne potrepštine. A svime zajedno upravlja iPhone-om. E, da i video nadzorni sustav je spojen na to. Dakle, osim vešmašine i frižidera, manje više sve ono o čemu je Dvorak sanjario prije 10ak godina je tu.
Taman kad pomislim da bi mi trebala neka inteligentna školjka koja bi me “očistila” vodom idealne temperature, sjetih se japanaca koji to već imaju u skoro svakom domu.
Jel znate da na istoku, bliskom istoku, ne koriste WC papir? Tamo sve školjke imaju mlaznice kojima, na zahtjev klijenta, struji voda u cilju ispiranja njihovih guzica. Sve je to super, osim onog osjećaja kad vas hladna voda opilji posred šu***.

Oznake:,

4 komentara

 1. Hrvoje Mihajlic
  18. studenoga 2009. Odgovori

  gadna je to neka viroza ;) al jako dobar post :)

 2. Hrvoje Mihajlic
  18. studenoga 2009. Odgovori

  gadna je to neka viroza ;) al jako dobar post :)

 3. Ilija Brajkovic
  20. studenoga 2009. Odgovori

  A šta nas tek očekuje u budućnosti... :-)

 4. Ilija Brajkovic
  20. studenoga 2009. Odgovori

  A šta nas tek očekuje u budućnosti... :-)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *