Blog

Apple u iOS 6 odustaje od integracije osnovne Youtube applikacije


Od jeseni, a za kada je zakazan izlazak iOS 6 inačice operativnog sustava iz Applea, svi korisnici Youtube aplikacije ostati će kratkih rukava. Naime Apple je odlučio više ne isporučivati aplikaciju uz operativni sustav.
Razlog tome je navjerojatnije činjenica da su Google i Apple žestoki rivali u borbi za prevlast na mobilnom tržištu, odnosno kako su izjavili analitičari u agenciji Needgam & Co:
–Apple i Google su mobilni operativni sustavi budućnosti i ovo je mjesto njihove buduće bojišnice. Utrka je to dva konja, a sigurno ne želite protivniku dati ovoliku prednost.
Google osim što stoji iza najkorištenije web tražilice, isto je tako proizvođač trenutno najpopularnijeg mobilnog operativnog sustava Android. Kupnjom Motorole Mobility u svibnju ove godine za 12,5 milijardi dolara, Google je samo potvrdio svoje namjere, a one su usmjerene što žešćem konkuriranju Appleu.
Iz Apple pak javljaju informaciju da je prestanak isporučivanja Youtube aplikacije na iOS-u rezultat isteka licence. Isto tako došli su do zaključka do korisnici mogu uživati u Youtube koristeći Safari preglednik.
Osim toga Google radi na novoj Youtube aplikaciji koja će se ionako nalazati u app dućanu.

Oznake:, , , ,

0 Comments on Apple u iOS 6 odustaje od integracije osnovne Youtube applikacije

    Odgovori

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *